Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio municipal i diari digital del municipi de Sant Vicenç de Montalt (Maresme). Informació de Sant Vicenç de Montalt, Caldes d'Estrac i Sant Andreu de Llavaneres.

L’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt ha portat a terme una prova pilot per eliminar les males herbes de la via pública

Es tracta d’un nou sistema ecològic que consisteix en l’aplicació d’aigua calenta amb una escuma biodegradable que conté un tipus d’olis vegetals naturals i sostenibles. Aquesta prova pilot forma part de la planificació municipal per avançar en la utilització de mètodes més ecològics i  sostenibles mediambientalment. 

Recordem que actualment l’Ajuntament està realitzant els treballs d’eliminació i neteja d’herbes de superfícies de la via pública de manera manual amb màquines desbrossadores. Això fa que sigui difícil mantenir les voreres lliures d’aquestes herbes, que creixen enmig de l’asfalt, de les voreres o als marges de les carreteres.

La prova pilot, de moment, s’ha portat a terme a diversos carrers de Montaltpark i Can Boada-Can Ripoll. Ara se n’estan avaluant els resultats per a decidir si s’implanta aquest sistema a tot el municipi.