Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio municipal i diari digital del municipi de Sant Vicenç de Montalt (Maresme). Informació de Sant Vicenç de Montalt, Caldes d'Estrac i Sant Andreu de Llavaneres.

La Festa Major de Sant Vicenç comptarà enguany amb tres Punts Liles per sensibilitzar a la ciutadania sobre les violències masclistes

El Punt Lila és un espai de seguretat per a la prevenció de l'assetjament, l'abús i les agressions sexuals i LGTBIfòbiques als espais lúdics de la Festa Major, així com d'assessorament i actuació en cas que se'n produís alguna. El trobareu a la majoria d'espais de festa en horari nocturn.

Amb la campanya que ha iniciat l’Ajuntament “A l'estiu no tot s'hi val, prou agressions!” es vol recordar quee gaudir de l'espai públic amb llibertat i seguretat és un dret fonamental per a tothom.  És per això que a les festes de Sant Vicenç de Montalt no es tolera cap mena de violència, discriminació o actitud masclista. l’Ajuntament recorda que si alguna persona necessita ajuda, pot acudir al Punt Lila als següents espais:

- Divendres, 11 d'agost, de dos quarts d’onze del vespre a dos quarts de tres de la matinada, a, al parc dels Germans Gabrielistes – durant la Festa COCOA

- Dissabte, 12 d'agost, donze de la nit a tres de la matinada,  a la platja de la Caleta amb Festa QU4TTRO

- Diumenge, 13 d'agost, de de dos quarts de deu de la nit fins les tres de la matinada, també a la platja de La Caleta –durant els Concerts de CAPINÀS, THE TYETS i DJ ALMAX BROTHERS

El Punt Lila anirà a càrrec de la Regidoria d'Igualtat i de Cúrcuma Cooperativa, que és entitat especialitzada en la temàtica, i es coordinaran amb la Policia local, els Mossos d'Esquadra, la Creu Roja i l'empresa privada de seguretat.

El dispositiu del Punt Lila comptarà amb 3 professionals i una persona voluntària, formada en la matèria, que faran tl'atenció, quan sigui necessari, i donaran a conèixer com es produeixen les violències masclistes en contextos festius i d'oci, i què cal fer per prevenir-les i identificar-les. Durant els concerts de Festa Major dels dies 11, 12 i 13 d´agost, hi haurà personal a la carpa del Punt Lila i una parella itinerant que farà el recorregut per les diferents zones de concerts i espais de festa.

A més del Punt Lila, Sant Vicenç també disposa d'una xarxa d'Espais Segurs, que són establiments que acullen i activen l'atenció d'urgència quan es produeix una agressió sexual o LGTBIfòbica.