Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/yrflbmpp/public_html/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 141
Sant Vicenç de Montalt repararà els danys ocasionats a la platja amb un ajut de l'Estat
Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio municipal i diari digital del municipi de Sant Vicenç de Montalt (Maresme). Informació de Sant Vicenç de Montalt, Caldes d'Estrac i Sant Andreu de Llavaneres.

Sant Vicenç de Montalt repararà els danys ocasionats a la platja amb un ajut de l'Estat

El Consell de Ministres ha aprovat la declaració d’emergència per la reparació dels danys que va provocar la borrasca Nelson a finals del passat mes de març. Aquesta declaració comporta una inversió global de 4.780.000 euros, dels quals un total d’1.500.000 es repartiran entre quatre municipis de la província de Barcelona, entre els quals hi és present Sant Vicenç de Montalt.

La decisió s’ha pres després de diferents reunions i trobades on la delegació del govern espanyol a Catalunya ha mantingut contacte directe amb els alcaldes dels municipis afectats.

Els danys ocasionats per la borrasca la pèrdua de sorra en les platges, destrosses en mobiliari i desperfectes en instal·lacions urbanes. La desaparició d'aquestes platges significaria la pèrdua de la defensa de la costa, de l'hàbitat per a la flora i la fauna, i d'un espai públic per als veïns i per al turisme.

En aquest sentit, les intervencions en les platges afectades començaran en breu amb dos objectius: eliminar elements que han quedat al descobert i recuperar la sorra de la platja.

A Sant Vicenç de Montalt, l’actuació consistirà en el transvasament de sorra  que ara s’acumula a la riera del Balís. Concretament, seran 7.000 metres cúbics m3 que es repartiran entre les platges de Sant Vicenç i Llavaneres. La previsió és que els treballs finalitzin abans de Sant Joan.