Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio municipal i diari digital del municipi de Sant Vicenç de Montalt (Maresme). Informació de Sant Vicenç de Montalt, Caldes d'Estrac i Sant Andreu de Llavaneres.

La Fundació Palau ha presentat avui a Madrid el seu llibre "Chapeau: De Casas i Picasso a Balenciaga i Pertegaz", una publicació que recull la història dels barrets a Catalunya i al conjunt de l'Estat Espanyol

El llibre, de l'historiador i crític d'art Josep Casamartina, és fruit de l'exposició que es va portar a terme l'any 2019 a la Fundació Palau i mostra la forta presència dels barrets en l'art del segle XX, posant el focus en artistes com Picasso, Ramon CasasFederico Garcia Lorca o Antoni Tàpies.


La publicació presenta per primera vegada peces de la Col·lecció Antoni de Montpalau, que inclou noms de l'alta costura com Balenciaga, Pertegaz o Christian Dior. 


A partir de la col·lecció de la Fundació Palau, amb els préstecs del Museu Picasso de Barcelona, la col·lecció Banc Sabadell i diferents galeries i col·leccions particulars, hi trobem representats, a través de les fotografies d'en Dani Rovira, un conjunt de 250 barrets d'home i de dona del llarg del segle XX fins a l'actualitat.


Segons ens ha explicat la directora de la Fundació Palau, Anna Maluquer, l'exposició "Chapeau" fou una de les mostres més visitades l'any passat. Per aquest motiu, un dels seus objectius quan va entrar a la direcció de la Fundació Palau va ser posar en marxa l'edició d'aquest llibre. 


Amb tot, La presentació ha tingut lloc avui al Museu de "La Real Acadèmia de Belles Arts de San Fernando" i ha comptat amb la presència de la directora de la Fundació, Anna Maluquer, l'autor del llibre, Josep Casamartina, i l'exdirector de l'Institut de Cultura Fundació MAPFRE, Pablo Jiménez Burillo.


Si en voleu un exemplar, està disponible en català i castellà i el podeu adquirir a la botiga digital de la Fundació Palau.