Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio municipal i diari digital del municipi de Sant Vicenç de Montalt (Maresme). Informació de Sant Vicenç de Montalt, Caldes d'Estrac i Sant Andreu de Llavaneres.

Restriccions i Festa Major...

L'Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres ha decidit incorporar noves mesures de prevenció contra la Covid-19 per celebrar la Festa Major de la Minerva, a l'espera de noves restriccions.

Així us ho feiem saber ahir, davant del comunicat que va fer el consistori, preocupat per la forta explosió de nous contagis de Covid-19. En aquest sentit, l'Ajuntament de llavaneres va anunciar ahir que serà indispensable reservar cita per accedir a qualsevol de les activitats. D’altra banda, per accedir als concerts de Ca l’Alfaro es demanarà un certificat de pauta completa de vacunació, acreditar que s’ha passat la covid en els últims sis mesos o bé disposar d’un test d’antígens negatiu en les últimes 12 hores. Amb tot això, caldrà que les persones que reservin cita pels concerts notifiquin per correu electrònic, presencialment o de manera telefònica, els noms de les persones que els acompanyen.

El consistori recorda també que un cop a dins del recinte, caldrà estar assegut, mantenir la distància de seguretat i dur la mascareta en tot moment. Així mateix, no es permetrà el ball. I a banda d’aquestes restriccions, l’Ajuntament ha decidit també suspendre els focs artificials per tal d’evitar concentracions de persones a la platja.

De la mateixa manera, la fira d'atraccións també haurà d'assumir noves restriccionsAquest any tornarà a obrir al Passeig de Jaume Brutau, a partir d’aquest divendres 16 de juliol fins dimarts 20 de juliol, però s'hauran de seguir les ja habituals mesures anti covid com l'aforament limitat, el control d'accés i l'ús obligatori de la mascareta.

El consistori afirma haver fet un important esforç per adaptar la fira a les actuals mesures sanitàries. En aquest sentit, es regula l'accés dels visitants i es fixa un nombre màxim de 450 persones. Per tal d'evitar aglomeracions, també s'ha implantat un sentit únic de circulació. Tot i que aquest any s'ha mantingut l'estructura i les atraccions habituals, s'ha decidit eliminar les paradetes d'alimentació. A més, a dins del recinte, tampoc estarà permès menjar, beure o fumar, i hi haurà vigilants per controlar que es compleixin les normes.

Això és el que s'ha fet public a través dels canals oficials tot i que l'Ajuntament segueix molt pendent de noves restriccions que puguin arribar i de com avança la pandèmia al nostre territori.

 

Totes aquestes mesures arriben quan el PROCICAT ja, també, ha anunicat noves mesures que entraran en vigor en els pròxims dies.

De moment, el PROCICAT, ha decidit que totes les activitats hauran d'acabar a les 00.30h. En el cas de les activitats culturals, es permetrà un marge de temps de mitja hora per desallotjar els espais fins a la 1 h.

Per altre costat, les activitats culturals com els concerts, els festivals o les festes majors podran portar-se a terme però sense ball i persones dretes. Per tant, el públic haurà d'estar assegut, amb distància i mascareta. En la mateixa línia, s'elimina la celebració de menjars populars a l'espai públic com botifarrades i arrossades populars.

L'espai públic amb possibilitats d'aglomeració de persones com les platges, places o parcs també es veuen afectats i hauran de romandre tancats de 00.30h a 6h. Pel que fa a les trobades socials amb familiars o amics, es limita el nombre màxim a 10 persones. Les mesures, es preveu que es posin en funcionament entre dijous o divendres, després de ser avalades pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.