De l'1 al 4 d'abril, Llavaneres es torna a convertir en un espai de referència gastronòmica amb la celebració de la 22a Festa del Pèsol, una cita popular que ha esdevingut un tret característic de la vila. Aquesta edició arriba carregada de novetats amb la celebració de la 1a Jornada Gastronòmica del Pèsol Garrofal, que s'adreça a professionals de la restauració, i que tindrà lloc el pròxim dilluns 4 d'abril al CN El Balís.
Com és tradició, la Festa del Pèsol comptarà amb un ampli espai per als expositors al parc de Ca l'Alfaro. A la fira, es podrà conèixer i comprar el Pèsol Garrofal directament als productors, el qual està distingit amb una marca de garantia de qualitat.
Durant tot el cap de setmana, no hi faltaran les propostes habituals com la degustació de pèsol i de coca de Llavaneres; les activitats infantils, el concurs de cuina Llavamasterxef o el tradicional Sopar del Pèsol, que se servirà al restaurant Vil·la Minerva aquest divendres 1 d'abril. Dissabte i Diumenge també hi haurà sortida de botigues al carrer i s'activarà una ruta autoguiada pel municipi.
A més del programa festiu, fins el el pròxim 1 de maig, els restaurants participants serveixen la Mostra Gastronòmica, que permet als comensals tastar plats on aquest producte és el protagonista.
