Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/yrflbmpp/public_html/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 141
Oberta la convocatòria per demanar el Bo Lloguer Jove
Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio municipal i diari digital del municipi de Sant Vicenç de Montalt (Maresme). Informació de Sant Vicenç de Montalt, Caldes d'Estrac i Sant Andreu de Llavaneres.

Oberta la convocatòria per demanar el Bo Lloguer Jove

El Departament de Drets Socials ha anunciat la convocatòria del Bo Lloguer Jove, un ajut de 250 euros mensuals per ajudar a pagar el lloguer als joves d’entre 18 i 35 anys. La convocatòria de l’ajut, publicada dimecres passat al DOGC, es podrà tramitar prioritàriament de manera telemàtica a partir del dia 8 de juny i fins el 17 de juny.

Per accedir a la prestació, s’han de complir certs requisits generals de residència a Catalunya, ingressos i edat —no es pot passar dels 35 anys a la presentació de la sol·licitud—, així com d’altres requisits referents a la vinculació de l’habitatge, que ha de ser la residència habitual i permanent durant tot el període que es concedeixi l’ajuda. Així mateix, els sol·licitants han de disposar d’una font regular d’ingressos i han de ser els titulars del contracte de lloguer. També cal estar empadronat en l’habitatge o habitació arrendada —l’ajut preveu també aquest cas, sempre que hi hagi un contracte vigent que demostri aquest fet—, i no deure cap mes de lloguer.

Des del Departament de Drets Socials recorden que si es presenta una sol·licitud pel lloguer sencer de l’habitatge, es tindran en compte els ingressos de tots els membres de la unitat de convivència en edat laboral, constin o no com a titulars del contracte. Quan en un mateix habitatge dues o més persones titulars del contracte, sol·licitin la subvenció, es consideraran els ingressos individuals. En el cas de lloguer o cessió d’ús d’habitació, només es consideraran els ingressos de la persona física subarrendatària o arrendatària sol·licitant.

Les sol·licituds es resoldran per ordre de presentació al registre, sempre que la sol·licitud i la documentació estiguin completes i fins l’esgotament del finançament disponible. El tràmit i gestió que es pot demanar telemàticament al web de tràmits de la Generalitat.