Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/yrflbmpp/public_html/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 141
L'Ajuntament organitza un taller gratuït d'autoprotecció, suport vital bàsic i DEA
Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio municipal i diari digital del municipi de Sant Vicenç de Montalt (Maresme). Informació de Sant Vicenç de Montalt, Caldes d'Estrac i Sant Andreu de Llavaneres.

L'Ajuntament organitza un taller gratuït d'autoprotecció, suport vital bàsic i DEA

La Regidoria de Sanitat continua oferint tallers per ensenyar a utilitzar els desfibril·ladors instal·lats al poble i que la ciutadania perdi la por a fer-los servir si es troben en una situació que ho requereix. En aquesta ocasió, juntament amb la Regidoria d'Infància i Joventut i amb el suport de la Diputació de Barcelona, ha programat un nou curs gratuït d'autoprotecció, suport vital bàsic i DEA destinat a tots els públics.

La formació es desenvoluparà el proper 16 de desembre, a les 17 h, a l'Espai Jove El Cau. Entre els continguts que es tractaran, tothom qui assisteixi farà una introducció per la cultura de l’autoprotecció, s’estudiaran les situacions d’emergència més freqüents, s’abordarà el Suport Vital Bàsic, la reanimació cardiopulmonar, o l’obstrucció de la via aèria per cos estrany, entre d’altres conceptes relacionats amb la matèria en qüestió.

Durant la mateixa sessió, l’alumnat presenciarà una demostració de Desfibril·lació Externa Automatitzada, més coneguda com a 'DEA'.Els interessats a participar s’hi poden inscriure a través d’un formulari disponible al web municipal. 

Actualment a Sant Vicenç de Montalt existeix una xarxa d’espais cardioprotegits amb 8 desfibril·ladors instal·lats a la via pública i 2 aparells mòbils. Recordem que La primera causa mortal al món per malaltia coronària és l'aturada cardíaca sobtada.  A Catalunya, cada dia es produeixen 10 aturades cardíaques i bona part de la població desconeix com actuar davant d’aquests casos. Més del 70% de les aturades cardíaques es deuen a una arrítmia maligna anomenada fibril·lació ventricular, una anomalia tractable mitjançant una descàrrega elèctrica, sempre i quan la persona estigui adequadament formada per utilitzar els desfibril·ladors externs automàtics.