Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio municipal i diari digital del municipi de Sant Vicenç de Montalt (Maresme). Informació de Sant Vicenç de Montalt, Caldes d'Estrac i Sant Andreu de Llavaneres.

Sant Vicenç de Montalt acull una nova campanya de donació de sang i plasma.

La cita és diumenge 19 de maig, de 10:00h a 14:00h al Centre Cívic El Gorg. Com es habitual, cal reservar hora per donar sang o plasma a través del web donarsang.gencat.cat.

De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions bàsiques: Tenir entre 18 i 70 anys, Pesar 50 quilos o més, En cas de ser dona, no estar embarassada

Les dones poden donar tres vegades l’any i els homes poden fer-ho un màxim de quatre cops. També serà necessari deixar passar dos mesos entre donació i donació.

Per donar plasma s'han de complir els mateixos requisits que per ser donant de sang. A més a més, si has donat sang, has d’esperar sempre un mes per a la teva propera donació. Tots els grups sanguinis són vàlids, tot i que el grup AB és el donant de plasma universal, compatible amb tots els receptors. Malauradament, només 3 de cada 100 persones a Catalunya són d'aquest grup.

La jornada l’organitza el Banc de Sang i Teixits i la delegació a Sant Vicenç de l’Associació de Donants de Sang del Maresme, amb la col·laboració de la Regidoria de Salut.