Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio municipal i diari digital del municipi de Sant Vicenç de Montalt (Maresme). Informació de Sant Vicenç de Montalt, Caldes d'Estrac i Sant Andreu de Llavaneres.

A partir d’avui, les farmàcies del municipi ja poden comercialitzar els testos d'antígens sense recepta mèdica

En plena cinquena onada de la covid, la mesura respon a una demanda que feia temps que reclamaven els farmacèutics. Sota el paraigua d'un reial decret, les farmàcies poden vendre aquestes proves a un preu que es calcula que rondarà els 7 euros en funció del proveïdor.

En el cas de Sant Vicenç de Montalt, hem pogut parlar amb una de les farmàcies del municipi, La Farmàcia de la Costa, que ens ha explicat que els preus en aquest establiment s'han fixat entre els 9,50 i 10,50 € per cada unitat.

En tot cas, el preu dels testos s'anirà ajustant amb el temps, ja que segons ens ha explicat la seva titular, Sara Planas, és una eina bàsica per lluitar contra la pandèmia. De tota manera, cal tenir en compte que aquests testos no són fiables al 100%, ja que la persona que se'l realitza necessita tenir una càrrega vírica suficient.

En la mateixa línia, també ens ha explicat la delegada de l'àrea bàsica de les farmàcies de les tres viles, Marta Burniol, que els testos d'antígens mostren només una fotografia del moment, i que l'estat de salut la persona, pot evolucionar. 

En qualsevol cas, ha estat una mesura que les farmàcies han esperat amb candeletes i consideren que és una eina molt útil per contenir els contagis.