Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio municipal i diari digital del municipi de Sant Vicenç de Montalt (Maresme). Informació de Sant Vicenç de Montalt, Caldes d'Estrac i Sant Andreu de Llavaneres.

Revisats i millorats els desfibril·ladors amb dues novetats a Sant Vicenç de Montalt

Un any més, l'Àrea de Sanitat i Salut Pública ha portat a terme una revisió general i de manteniment dels dispositius. 

Enguany, hi ha hagut dues novetats. Una d'elles, és la incorporació d'elèctrodes pediàtrics, un tipus de desfibril·lador especial per nens i que actua amb unes descàrregues inferiors i més segures pel cor dels infants. L'altra novetat és un dispositiu anomenat "Càrdio First Angel", un aparell de reactivació cardiopulmonar que portaran els cotxes de la Policia Local.

Per altre costat, a banda del manteniment que es porta a terme cada any, també es fa periòdicament una formació gratuïta perquè davant de qualsevol emergència es puguin utilitzar correctament. En aquest cas, la formació s'ofereix a col·lectius que treballen cada dia amb un gran nombre de persones com el personal d'escola, els monitors esportius i de lleure, entre d'altres. 

Actualment, al municipi hi trobem 10 aparells.  8 estan ubicats a la via pública, sobretot en zones on hi ha una afluència més gran de persones com la zona esportiva o el centre cívic; i 2 més, que són portàtils, estan destinats a la Policia Local i a les entitats del municipi. 

Amb tot això, els DEA o desfibril·ladors externs els podeu trobar a la plaça de l'Església, A l'Avinguda Toni Sors, al camí del Padró, a Montaltpark, a la Riera de Torrentbò, al Passeig Marítim, i a les zones d'accés de l'Ajuntament i el Centre Cívic El Gorg.