Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio municipal i diari digital del municipi de Sant Vicenç de Montalt (Maresme). Informació de Sant Vicenç de Montalt, Caldes d'Estrac i Sant Andreu de Llavaneres.

Nova campanya de donació de sang i de Plasma a Sant Vicenç de Montalt

Davant la disminució de donants durant l’estiu, el municipi s’ha sumat amb una nova campanya que tindrà lloc el pròxim 22 d’agost Al Centre Cívic “El Gorg” des de les 10 del matí fins a les dues del migdia. 

Segons ens ha explicat el president de l’Associació de Donants de Sang del Maresme, Evarist March,  l’estiu és una època en què cal potenciar aquestes campanyes, ja que el nombre de donants disminueix i això provoca que les reserves baixin als seus mínims.

En aquest sentit, es calcula que entre juliol i agost caldran 40.000 donacions de sang per atendre els malalts als hospitals. Per la seva banda, les transfusions han pujat fins a un 10 per cent respecte al 2019 i per això calen més donacions per garantir els tractaments. 

Davant d’aquesta situació, el Banc de Sang ha alertat que durant l’època estival, les donacions es redueixen fins a un 30%. A més, la cinquena onada de la covid també ha complicat la situació.  És per això que el president ha volgut fer una crida a la població perquè col·labori amb la causa. 

Amb tot això, recordem que per assistir-hi cal inscriure’s a través del web donarsang.gentcat.

Pel que fa als requisits, pot ser donant de sang tota aquella persona d’entre 18 i 70 anys, que pesi més de 50 quilos i que estigui bé de salut.