Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio municipal i diari digital del municipi de Sant Vicenç de Montalt (Maresme). Informació de Sant Vicenç de Montalt, Caldes d'Estrac i Sant Andreu de Llavaneres.

Balanç positiu de la campanya de donació de sang a Sant Vicenç de Montalt

El Centre Cívic El Gorg  va acollir ahir diumenge la tercera jornada de donacions de sang i de plasma del 2021, una acció impulsada pel Banc de Sang i Teixits amb la col·laboració directa de l’Ajuntament. 

Tal com ens ha explicat al president de l’Associació de Donants de Sang del Maresme, Evarist March, des de les 10 del matí fins a les dues del migdia, es van realitzar un total de 43 donacions de sang. És una xifra força semblant a la que es va registrar el passat mes de maig en la segona convocatòria, quan es van aconseguir fins a 39 donacions de sang i 7 de plasma.  

També es van produir 5 oferiments més de persones que volien donar sang, però que no van poder fer-ho perquè no complien amb els requeriments necessaris i es van registrar 5 nous donants. 

Enguany, s’han dut a terme 3 campanyes de donació de sang al municipi. Segons explica el president, Sant Vicenç de Montalt és una població molt activa en aquestes jornades. De fet, l’any passat es va realitzar una jornada de dos dies consecutius amb més de 150 donacions. 

Tot i que els donants fan el gest per solidaritat, cal dir que l’Associació de Donants de Sang i l’Ajuntament van agrair la seva generositat obsequiant-los amb una tassa personalitzada, una iniciativa que es porta fent durant les últimes campanyes. 

Una altra iniciativa que permet motivar les donacions és una proposta que va engegar el Banc de Sang al gener del 2018 i que consisteix en avisar als donants, via SMS, quan la seva sang és enviada als hospitals. 

Amb tot això, la quarta i última campanya de l’any es durà a terme el pròxim diumenge dia 30 d’octubre.