Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio municipal i diari digital del municipi de Sant Vicenç de Montalt (Maresme). Informació de Sant Vicenç de Montalt, Caldes d'Estrac i Sant Andreu de Llavaneres.

A partir d'aquest dimecres dia 20 d'octubre, reobren els dos consultoris mèdics de Sant Vicenç de Montalt

Aquesta reobertura dels centres arriba després de la insistència de l'Ajuntament, i és que després de molts mesos, tornen a obrir amb els horaris habituals per atendre visites de manera presencial i també recuperen tots els serveis que oferien abans de la pandèmia.

Una excel·lent notícia segons el consistori, i és que la notable millora dels indicadors de la pandèmia ha permès tornar una part dels drets fonamentals dels vilatans, com és el dret a l'assistència primària. Segons Maria Villalta, aquest és un servei bàsic que permet obtenir un diagnòstic a temps, fonamental a l'hora de curar malalties.

A causa de la pandèmia, la direcció de l'Àrea Bàsica de Salut, que inclou el CAP de Llavaneres, els dos consultoris de Sant Vicenç i el centre mèdic de Caldes, va decidir reestructurar els serveis seguint els criteris del departament de Salut. D'aquesta manera, l'atenció de visites presencials es va concentrar al CAP Llavaneres, i això va provocar que moltes persones de Sant Vicenç s'haguessin de desplaçar fins allà per ser atesos. Una situació que el regidor de Serveis Socials, Miquel Rovira, va denunciar fa unes setmanes al programa Àmbit Municipal de Ràdio Santvi.

Amb tot, els horaris d'obertura dels consultoris de Sant Vicenç seran els següents: el de Montaltpark obrirà de dilluns a divendres, de 9 a 14 h i de 15 a 20 h del vespre, i el del Nucli Antic ho farà de dilluns a divendres, de 9 a 14 del migdia. Aquest últim , a més, oferirà el servei de visites concertades de medicina, infermeria, analítiques i pediatria.