Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio municipal i diari digital del municipi de Sant Vicenç de Montalt (Maresme). Informació de Sant Vicenç de Montalt, Caldes d'Estrac i Sant Andreu de Llavaneres.

L’Institut Esteve Albert ha posat en marxa una iniciativa on els alumnes han tingut l’oportunitat de crear un hort

Durant dos mesos, alguns alumnes de segon d’ESO, juntament amb el professorat de l’Institut, han portat a terme diferents tasques de rehabilitació d’un petit espai ubicat al pati de l’escola fins convertir-lo en un petit hort. 

Els alumnes hi treballen durant una hora, tres cops per setmana, i s’encarreguen de totes les tasques necessàries per mantenir l’hort en bones condicions. A banda d’aquest treball de manteniment, la Lorena explica que aquesta iniciativa, ha permès establir un vincle de confiança més proper amb els alumnes. Els joves, que se senten més còmodes fora de l’aula, són capaços d’explicar de manera més oberta i transparent les seves inquietuds i preocupacions. 

La rehabilitació de l’hort ha passat per diferents fases com, per exemple, remoure la terra, treure totes les escombraries, picar les arrels que estaven sota terra, retirar totes les pedres que hi havia enmig i aplanar la terra per poder plantar les hortalisses (pèsols, faves, enciams, espinacs, cebes, bròquil…).