Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio municipal i diari digital del municipi de Sant Vicenç de Montalt (Maresme). Informació de Sant Vicenç de Montalt, Caldes d'Estrac i Sant Andreu de Llavaneres.

Protecció Civil farà una prova del sistema d'alertes a telèfons mòbils

El pròxim 14 de setembre, tots els telèfons mòbils intel·ligents que es trobin a l’àrea de Barcelona rebran un missatge de prova del sistema d’alertes de Protecció Civil de la Generalitat.

Tots els telèfons mòbils que estiguin a la zona, encara que els duguin persones que estan de pas per carretera o ferrocarril, rebran el següent missatge de text, que diu textualment “PROVA D’ALERTA DE PROTECCIÓ CIVIL DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA. No truquis al 112, és una PROVA. En una emergència real rebries instruccions per protegir-te”. Aquest missatge s’enviarà en català, castellà i anglès i al maresme s’enviarà a les 10h del matí

El sistema d’enviaments massius a telèfons mòbils és molt útil, ja que permet una difusió massiva en un espai molt curt de temps. Es farà servir només en els casos d’emergència greu en què l’autoritat de protecció civil hagi determinat que cal donar instruccions a la població sobre accions que ha de dur a terme ,com pot ser el confinament davant d’un accident químic o  inundacions, per exemple. 

El missatge arriba acompanyat d’un soroll estrident diferent de la resta de sons que emet el telèfon en rebre una trucada o missatge. Les persones que el rebin no han de trucar al 112, només cal que llegeixin el missatge abans de prémer la tecla que surti en pantalla per tal que el so finalitzi. Les persones que per raons de feina o bé per tenir una sensibilitat alta a certs sons que no vulguin rebre’l, hauran de posar el telèfon en mode avió o apagar-lo, tot i que hi ha alguns models de telèfon en els que les alertes sonen igualment.