Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio municipal i diari digital del municipi de Sant Vicenç de Montalt (Maresme). Informació de Sant Vicenç de Montalt, Caldes d'Estrac i Sant Andreu de Llavaneres.

L’Ajuntament de Sant Vicenç contempla portar els pressupostos del 2022 al plenari del gener de l’any que ve

La sentència del Tribunal Constitucional i el nou càlcul de l’Impost de Plusvàlues han fet endarrerir l’elaboració dels pressupostos. Tal com ens ha pogut explicar el regidor d’Hisenda i Gestió Econòmica, Cristian Garralaga, aquests comptes s’acostumen a aprovar a finals d’any, però aquesta vegada hauran d’esperar fins al gener. 

Ara bé, el regidor s’ha mostrat confiat que si el document rep el suport del ple, podrà entrar en vigor a principis d’any.

Recordem que amb el nou sistema de càlcul, el contribuent no haurà de pagar si es considera que no s’ha produït plusvàlua, i en cas contrari podrà triar entre dues formes de càlcul: 

  • La primera consisteix a multiplicar el valor cadastral dels terrenys per uns coeficients determinats per Hisenda. 
  • La segona opció consisteix a calcular la plusvàlua real, és a dir, la diferència entre el valor de compra i el valor de venda de la finca.