Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio municipal i diari digital del municipi de Sant Vicenç de Montalt (Maresme). Informació de Sant Vicenç de Montalt, Caldes d'Estrac i Sant Andreu de Llavaneres.

L’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt ha impulsat el projecte “Dones en Marxa”

Sota el lema “Empoderem el talent femení”, el consistori i l’àrea de promoció econòmica han conformat un projecte destinat a totes les dones majors de 40 anys, que siguin residents a les tres viles i que tinguin interès a formar-se en els serveis d’atenció a domicilis.

El programa busca oferir un servei d’acompanyament personalitzat i grupal a través de la millora de la qualificació professional, l’empoderament i la confiança en les capacitats individuals. A més, també pretén definir els objectius laborals amb l’acompanyament d’un orientador i fomentar l’emprenedoria. 

Tot i que la iniciativa està enfocada, principalment, a dones d’entre 40 i 60 anys que es trobin a l’atur, el projecte contempla també que hi puguin participar altres perfils com dones més joves o més grans o homes que hi tinguin interés. 

Pel que fa al funcionament, el programa tindrà una durada aproximada de sis mesos. Començarà a l’octubre d’aquest any i s'allargarà fins al març del 2022. Durant aquest període, tindrà lloc una primera fase inicial per identificar les barreres i els reptes de les dones participants. Tot seguit, es posaran en marxa un conjunt de formacions 'professionalitzadores'.

Al mateix temps, les participants comptaran amb un assessor per dur a terme un procés individual d’acompanyament  i poder assolir els seus objectius.

Tot plegat, uns dels objectius finals del programa és la creació d’una empresa en forma de cooperativa amb les persones implicades. La voluntat és generar llocs de treball de qualitat a través de l'economia social i solidària.

Amb tot això, al programa “Dones en Marxa” hi podran participar un total de 20 persones i el pròxim 5 d’octubre tindrà lloc la presentació del projecte a les 10h del matí, al Centre Cívic El Gorg, per explicar el funcionament i els continguts de la proposta.