Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio municipal i diari digital del municipi de Sant Vicenç de Montalt (Maresme). Informació de Sant Vicenç de Montalt, Caldes d'Estrac i Sant Andreu de Llavaneres.

L’Ajuntament ha posat en marxa una nova campanya de mobilitat segura

Una de les preocupacions de l’actual govern municipal és l’excés de velocitat a les vies de plataforma única on la velocitat està limitada a 20 Km/h. Algunes d’aquestes vies són, recordem, els carrers Major, Sant Antoni i Costa Daurada. Precisament, l’Ajuntament va instal·lar el passat mes d’octubre dos nous radars en aquests carrers davant l’excesiva velocitat d’alguns vehicles.

Sota el lema “Els carrers no són només per anar en cotxe”, l’Ajuntament ha començat a repartir entre les cases, el comerços i els equipaments públics uns fulletons amb gràfiques i xifres que reflecteixen i s’expliquen quines conseqüències comporta conduir de manera incívica o a una velocitat superior a la permesa.

De fet, si fem un cop d’ull als tríptics, podem llegir algunes dades, com per exemple, que la possibiltat que una persona mori quan és atropellada sigui del 100% si el vehicle supera els 60 km per hora. Amb aquesta iniciativa, el que es pretén és sensibilitzar a la població i sobre tot, incidir en la necessitat de respectar els límits de velocitat. 

El llançament de la campanya coincideix amb l’entrada en funcionament dels radars, els quals, van estar des de l’octubre en periude de proves, però a partir d’aquest mes de febrer ja tenen caràcter sancionador. Tot plegat, volem recordar que l’excés de velocitat té conseqüències tràgiques a les carreteres i que empitjora les lesions de les víctimes en cas d’accident.