Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio municipal i diari digital del municipi de Sant Vicenç de Montalt (Maresme). Informació de Sant Vicenç de Montalt, Caldes d'Estrac i Sant Andreu de Llavaneres.

Els Mossos alerten de nous intents d'estafa a la gent gran

Els Mossos d’Esquadra adverteixen d’una nova modalitat d’estafa on les víctimes, que acostumen a ser del col·lectiu de la gent gran i amb dependència, son persones usuàries del servei de teleassistència. 

Mossos detalla que l’estafa es porta a terme a través de dues modalitats: De manera presencial, on un home que no va uniformat però si ben vestit, s’identifica com a tècnic de teleassistència i entra al domicili amb l’excusa de revisar cables i aparells. La segona modalitat és mitjançant trucada telefònica, on simulen també ser personal de Teleassistència i demanen a les víctimes diferents quantitats de diners de forma intimidatòria. 

La majoria de vegades l’engany queda en un intent. No obstant, els Mossos d’Esquadra recomanen no pagar ni facilitar dades personals ni bancàries per telèfon, i contactar amb el servei de teleassistència contractat per verificar la informació. Si les víctimes es troben davant de la segona modalitat d’estafa, en què els estafadors es personifiquen a l’habitatge, recomanen que en cap cas els deixin entrar. Mossos conclou que si s’és víctima d’un delicte, cal avisar immediatament trucant al telèfon d’emergències 112.