Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio municipal i diari digital del municipi de Sant Vicenç de Montalt (Maresme). Informació de Sant Vicenç de Montalt, Caldes d'Estrac i Sant Andreu de Llavaneres.

Tot a punt per la Festa Major de Sant Vicenç de Montalt

Sant Vicenç de Montalt escalfa motors per acollir una nova convocatòria de la Festa Major d'Hivern, una proposta que enguany arrenca acompanyada d'una vintena d'activitats dedicades a la cultura popular, a l'esport o al lleure i dirigides a tots els públics.

El tret de sortida es donarà el dia 14 de gener amb l'acte d'encesa de la torre de guaita de Can Valls pels drets humans. La jornada Començarà, a l’endemà, el dia 15 amb la trobada de gegants i capgrossos a la plaça del Poble, des d'on també hi haurà la tradicional cercavila, que recorrerà els carrers del poble. 

El divendres 20 tindrà inici el gruix de la programació de la Festa Major, amb un concert de gòspel al Centre Cívic El Gorg a partir de dos quarts d’onze de la nit. L'endemà la vila es llevarà amb el Mercat d'Olis i Vins, que s'instal·larà a l'avinguda Toni Sors. 

La programació matinal de dissabte 21 de gener es completarà amb el Torneig de futbolín, que enfrontarà a avis i jovent, i la presentació del curtmetratge ‘El Carquinyoli del Montalt torna a casa' al centre cívic. Ja a la tarda, en aquest mateix equipament tindrà lloc una doble sessió de teatre: a les sis de la tarda,  amb el musical de tribut a El rei lleó. A partir de les 11 del vespre,  tindrà lloc ’un espectacle d'humor musical a càrrec de “Lo Pau de Ponts”. Per la seva banda, la biblioteca acollirà la presentació del llibre infantil ‘El mejor paraguas del mundo' i el passi del documental ‘Everesting XL Lupus'.

Els actes més solemnes de la festivitat començaran el diumenge 22 de gener amb la tradicional repicada de campanes i la tronada en honor de Sant Vicenç; actes que donaran pas a una missa amb la participació de l'Orfeó Parroquial El Delme, que s'encarregarà de cantar la missa pontifícia de Lorenzo Perosi i els goigs de Sant Vicenç. 

Un cop finalitzat l'ofici, la plaça del Poble acollirà una ballada de sardanes i un vermut popular, i la jornada es clourà amb un concert i ball a El Gorg, a càrrec de la Selvatana, a partir de les sis de la tarda. El centre cívic serà també l'escenari, el dia 23, d'un espectacle infantil i d'un concert d'àries d'òpera i opereta i cançons napolitanes. 

Les activitats festives es reprendran el divendres 27 de gener amb la presentació d'un llibre de sopes, a càrrec de l'Ada Parellada i l'Antonella Speranza, també al centre cívic. En aquest mateix espai, el dissabte 28, els Play Xurravins oferiran una actuació, i la Seu d'Entitats Esportives acollirà el Campionat de botifarra. El teló de la Festa Major es baixarà definitivament el diumenge 29 amb la vint-i-unena edició de la Montaltbike, un circuit de 35 quilòmetres que començarà a l'avinguda Toni Sors.

Most Advanced Responsive Page builder for Joomla