Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio municipal i diari digital del municipi de Sant Vicenç de Montalt (Maresme). Informació de Sant Vicenç de Montalt, Caldes d'Estrac i Sant Andreu de Llavaneres.

L’Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres pren mesures per fer front a l’onada de calor extrema habilitant l’entrada gratuïta a la piscina municipal

De moment, els veïns i veïnes podran entrar de franc a les instal·lacions del recinte durant tres dies. El primer dia gratüit va ser ahir, diumenge 20 d’agost, i també ho serà avui dilluns 21 d’agost i demà dimarts 22 d’agost, tot i que si l'onada de calor persisteix, s'allargarà la mesura. D’altra banda, per tal d'evitar aglomeracions, l’'aforament màxim permès és de 150 persones. 

Les persones que vulguin entrar de franc a les instal·lacions hauran d'acreditar que estan empadronades al municipi o que hi resideixen, mostrant algun document oficial que ho certifiqui. Aquesta decisió ja s'ha aplicat en altres ocasions, per ajudar la població a seguir els consells d'autoprotecció per a les onades de calor. En cas que els usuaris ja haguin pagat i abonat l’entrada durant el matí,  podran adreçar-se al conserge per demanar un passi gratuït per a un altre dia, com a mesura de compensació.

Amb tot, El Servei de Meteorologia del Consell Comarcal del Maresme informa que durant aquests dies les temperatures màximes podran superar el llindar d'alerta dels 34ºC a la franja costanera de la comarca i dels 35ºC a l’interior del Maresme.

En aquest sentit, es demana precaució amb les persones vulnerables, no realitzar activitats físiques a l'aire lliure entre les 11 del matí i les sis de la tarda. Protecció Civil també aconsella hidratar-se sovint i evitar el carrer en les hores de màxima insolació. La hidratació ha de ser especialment freqüent en els col·lectius més vulnerables, com persones amb malalties cròniques, mainada i gent gran, encara que no tinguin sensació de set.